2014 Dag 6 -EAST- Den blå dagen, vila i någon annans omsorg

Idag var det, förvånande nog, ungdomsledarna som kom och väckte oss.
Efter vår vanliga morgonrutin med frukost och andakt var det dags för lektion.
Idag var våra lektioner något mera traditionella. Våra ledare guidade oss genom en massa saker. Bland annat talade de om vad en bön är eller kan vara. Vi fick här skriva brev till Gud samt en lapp med något som vi tyckte hade gått tokigt eller galet. Brevet som vi bara skrev för oss själva och till Gud satte vi in i våra mappar. Lappen fick vi vika ihop och lämna, olästa, till en av ledarna.

Efter en ganska intensiv förmiddag så var det äntligen lunch. Idag bestod denna av, en lite annorlunda, Janssons frestelse. Den innehöll inte ansjovis utan istället köttfärssås.

Efter intagen lunch hade vi O.S. tillsammans med ungdomsledarna.

När vi var klara med O.S. så var det dags för lektion igen. Vi talade bland annat om trosbekännelsen och kyrkoåret. Lektionen fortsatte sedan med samarbetsövningar i tystnad. Detta pass var en kombination av lektion och O.S. Det var inte helt enkelt att försöka lösa uppgifter utan att tala med varandra.
Vi avslutade dagens lektioner genom att genomföra Frälsarkransmeditationen en gång till.
Det var lite annorlunda denna andra gång. Vissa tyckte att det var mindre spännande denna gång. Andra tyckte att det var lättare att slappna av denna gång därför att de visste vad som skulle hända. De flesta verkade dock tycka att det var lättare att fokusera på sina egna tankar denna gång.

Efter en mycket faktafylld dag hade vi dagens kvällsandakt i bastukåtan där ledarna startat en brasa. I denna brasa eldade de sedan upp våra små lappar från förmiddagen. Detta skulle symbolisera att det går att bli av med bördor vi bär på.

God natt från Ottsjö-East

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.