2014 Dag5-WEST-Hakuna Matata

Hej på er alla! Idag har vi pratat om den blå bekymmerslöshetens pärla. Efter en god och närande frukost fick vi höra dagens bibelberättelse. Den handlade om Mose som ledde folket ut ur Egypten och gav dem de tio budorden! Förmiddagspasset startade med att vi lärde oss mer om hur och när och var man kan be. Det kan man göra närsomhelst, varsomhelst och hursomhelst! Vi fick också, två och två, skriva egna böner där vi tog med orden, tack, förlåt och hjälp. Därefter gav vi oss på att skriva brev till Gud. Det visar sig inte vara helt enkelt att formulera sig. Börjar med ”bäste Gud”, eller ”tjena” eller ”kära vän”. När vi väl börjat gick det nästan av sig själv. De breven sparade ledarna till senare under kvällen då vi brände dem i en öppen eld i bastukåtan på gården!

Under förmiddagen fick vi också se ”den förlorade sonen” i tre akter! Det var ungdomsledarna med medhjälpare som spelade denna i genren opera, balett och på finlandssvenska! Det var roligt! Vi skrattade mycket åt ledarna som gjorde det bästa av! Till lunch så åt vi Färsfrestelse, lite som Janssons men med köttfärs istället för ansjovis! Gott, gotti gott gott!

Ottsjöspelen hade sina höjdpunkter, det var en väldigt rolig stund! Vi fick springa runt och leta saker som tillsammans kan bilda ordet MASKROSBARN och vi provade hur långt man kan glida på en tjockmatta i gympasalen!

På eftermiddagen pratade vi om förlåtelse, kyrkoåret, nattvard och trosbekännelsen! Man hinner verkligen mycket på en och samma dag! Vi fick pröva våra kunskaper och slå i bibeln, vi fick försöka sätta ihop trosbekänneslsen i rätt ordning och vi fick veta varför Jesus hade samlat sina lärjungar för att fira påskmåltid med dem!

Till middag åt vi potatis och köttgryta! Hur smarrigt som helst! Och så var det efterrätt!! Maten är verkligen kanon här, även om några av oss kanske saknar mammas eller pappas specialmat hemma! Men det är väldigt gott och vi får äta oss riktigt mätta varje dag!

Mobilerna kom ut från dagis efter middagen och vi fick en läxa och ta kontakt med dem där hemma för att klara av att lösa läxan!

På kvällen möttes vi allihopa och såg filmen Simon Birch tillsammans, den var jättejättebra!!!

Kvällen avslutades med att vi brände våra brev som vi skrivit till Gud, de som bara vi var och en visste vad det stod i! Sen blev det kvällsfika, nattning och nu ska vi sova! God natt alla vänner och familj var ni än är…..

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2014 Dag5-WEST-Hakuna Matata

  1. Jonathan Bonn skriver:

    Hej Simon!

    Hoppas att ni har det kul på lägret (vilket det verkar som att ni har), och att vädret inte är alltför dåligt. Ha en bra midsommar, så ses vi om ett par veckor! Festa lugnt 😉

    /Jonathan, mamma & pappa

Kommentarer inaktiverade.