2014-dag 5-HEMMA- Dags att åka hem

Dagen började som alla de andra dagarna gjort här på Stjärnholm med att vi blev väckta vid halv åtta sedan följde frukot- nybakt bröd, ägg, flingor, fil och pålägg. Stärkta av frukosten fortsatte vi vår morgon med att fira mässa i kapellet. Efter att vi firat mässa var det dags att packa ihop och städa våra rum.

Idag  fick vi lära oss lite mer om sakramenten, i vår kyrka finns det två, dop och nattvard. På vår frälsarkrans finns det en doppärla. Den vill påminna oss om att vi hör ihop med Gud.

Efter vi pratat om sakramenten så blev vi delade i två grupper. Ena gruppen fick i uppgift att hitta argument för Guds existens den andra mot. Vi skulle också utse någon i gruppen som vid en debatt skulle föra gruppens talan. Efter lunch, som idag var köttgryta, så satte debatten igång. Det var en härlig stämmning med fantastiska argument från båda sidor.

När debatten avslutats var det dags för hemma kamp, HK. Dagen gren gick under titeln ”Mission impossible”. Lagen fick en mängd uppdrag i växlande svårighet att försöka lösa. De hade på sig ca 50 minuter och det gällde att få ihop så många poäng som möjligt. Olika uppdrag belönades med olika antal poäng.

När tävlingstiden var slut väntade mackor i matsalen så att vi skulle klara resan hem till Huddinge. Bussresan gick fint och nu är vi hemma igen. En del av oss lite trötta men glada och nöjda efter ett fantastiskt givande och roligt läger.

 

hem_140618_1 IMG_1642 IMG_1737 IMG_1744 IMG_1767

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2014. Bokmärk permalänken.