Dag6- Snygg-Jesus, måltiden och Under.

Idag har mer än halva lägret gått… helt galet vad fort det har gått, vi vill inte att det ska ta slut.

Dagen inleddes i vanlig ordning med ledardrama, Jesus kom på besök! Därefter berättade Annika om Jesu liv medan Rebecca ritade på ett spännpapper, mycket fint blev det. Därefter fick vi läsa olika liknelser i bibeln och försöka lista ut vad liknelserna betyder och står för.

P1017146k P1017156k

Sedan fick varje grupp ett under att dramatisera. Vi såg en blind man som plötsligt kunde se, hur två vattentunnor blir till vin på ett bröllop samt hur Jesus lugnar stormigt hav. Fantastiskt duktiga skådespelare vi har i denna grupp!

P1017161k P1017185k P1017186k P1017196k

Efter lunch pratade vi om den sista måltiden, vi fick se olika gestaltningar på den sista måltiden. Därefter blev vi indelade i två grupper och fick göra vår egna sista måltid, de blev jättefina!

 

P1017228k

Därefter gick vi en superläskig vandring med ögonbindlar. Vi fick uppleva Jesu liv mot korset, från när han blir vald att korsfästas istället för mördaren Barrabas tills det att han tar sina sista andetag på korset.

Efter det hade vi en långfredagsmeditation där vi återigen hade ögonbindlar på oss men låg nu på golvet och lyssnade. Det var också läskigt och väldigt verklighetstroget.

 

IMG_1744

Sedan fick vi äntligen FRITID fram till middag som var pyttipanna som inte alls var så uppskattat av någon av oss. Men som tur är stod film på schemat efter loggboken och då fick vi popcorn och chips så vi klarade oss fram tills kvällsfikat.

Filmen vi såg var tre avsnitt ur serien The Bible, som visade hela Jesu liv. Den var spännande, blodig och väldigt bra! Dock var den lite seg, några av oss hade lite svårt att sitta still när vi suttit i nästan 2 timmar. Efter film och andakt sprang vi till teven för att kolla på fotboll.

 

Hej då och natti natt!

 

 

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2014. Bokmärk permalänken.