2014 Dag 5 – EAST – Och Gud såg att det var gott

”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.” Så lyder första meningen i bibeln! Första kapitlet (1:a Mosebok) handlar om när Gud skapade världen, som även kallas Skapelseberättelsen. Under vår vandring idag så gjorde vi korta stopp längs vägen, där ledarna läste dag för dag berättelsen om när Gud skapade världen. Under tiden fick vi pusta ut lite och dricka vatten! Vilket var ganska behövligt, då vädret gjorde att vi blev både varma och kalla och trötta. För vädret idag kan vi säga var… skiftande minst sagt!Ibland var det regn, sedan blåsigt, sedan lite sol, sedan lite mer regn. Tur att vi hade med oss kläder efter väder! Regnjackan behövdes..

Destinationen för vår vandring var Vallbo! I Vallbo, som är en liten by, finns ett fjällkapell som vi besökte. Det var väldigt charmigt och lite varmare där inne, så vi passade på att läsa den sjunde dagen av skapelseberättelsen under tiden vi skrev i gästboken – vi måste ju dokumentera vårt besök! Efter det var det dags att hitta en lunchplats! Den medhavda matsäcken bestod av en mycket god kycklingklubba samt smörgåsar, och intogs på valfri plats runt om kyrkan. Man kunde sitta på stubbar, bord, eller helt enkelt på gräset. Praktiskt med sittunderlag då det mesta var väldigt blött efter regnet.

Efter en lunchpaus lekte vi för att få igång blodcirkulationen innan det var dags att gå hemåt. Det gav oss energi att orka (+ lite godis..). Väl hemma vankades det badtunnebad innan middag (köttgryta på Porterstek med en twist av Coca-Cola och potatis) följt av en film alla tillsammans i ”bio-salongen”. En film som nästan ingen verkade ha sett förut till och med! Och det var den femte dagen..

P.S. Om man vill, så kan man läsa Skapelseberättelsen och tolka den lite fritt. Det gjorde vi!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.