2014 Dag 4 -EAST- Jag tänker, alltså är Jag

Idag pratade vi om människans pärla eller jag-pärlan som den också kallas.

Dagen började med att vår präst knöt ihop dagens tema med gårdagens tema Gud. Han visade oss bland annat en ikon som är en typ av gudsbild. Han sade också att när man tittar sig i spegeln så kan man även se Gud. Tittar du ut genom ett fönster så ser du inte bara världen som finns där utanför, skapelsen, utan du kan också, om du anstränger dig lite, se en spegling av dig själv.

Dagens första egna övning var att vi fick göra gipsmasker på varandra. Ledarna var mycket nogranna med att tala om vikten av att gör detta med allra största respekt. En liten återkoppling till den gyllene regeln: Behandla din nästa så som du vill bli behandlad själv. Gjord på rätt sätt så är detta en ganska avslappnande och behaglig övning. Alla konfirmander gjorde gipsmasker efter bästa förmåga och visade varandra stor omsorg och respekt.
För att ytterligare fördjupa lugnet i rummet så spelade ledarna utvalda sånger från Taizé för oss under tiden vi arbetade.

Innan lunchen, som idag bestod av skavgryta och potatis, så genomförde vi även en övning som syftar till att förenkla kommunikation oss emellan. Slutklämmen på det hela var att det bör ses som en gåva då vi för samtal med varann. Vi kan vara tacksamma för vad våra medmänniskor väljer att dela med oss.

Efter lunch var det så dags för årets första ”riktiga” O.S.-pass. Under detta genomförde vi,   genomförde vi, bland annat, följande tävlingar under ungdomsledarnas trygga ledning:
Fösa flaskan, myntet, tåget, och penna i flaskan
Det var roligt fast lite kallt under tiden vi var utomhus.

Efter O.S.-passet hade vi fler lektioner som handlar om vilka vi är. Bland annat så fick vi rita porträtt av varandra med ”fel”hand.
Vi fick också presentera varandra för resten av gruppen två & två.

Till middag var det idag: Kycklingwok med nudlar.

På dagens sista lektion fick vi måla våra gipsmasker. På utsidan målade vi hur vi tror att vi uppfattas av andra. På insidan fick vi måla hur vi vill vara eller är inom oss själva.

Efter kvällsfika och en andakt som handlade om att vi, alla, förmodligen besitter en inre styrka som kanske inte syns på utsidan går vi så till kojs efter den första ”hela” dagen här på Vålådalens fjällstation.

God natt alla från: me, myself, I & everbody else at Ottsjö East

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2014 Dag 4 -EAST- Jag tänker, alltså är Jag

  1. Li skriver:

    Vilken fantastisk dag det låtersom!

Kommentarer inaktiverade.