Dag5- Sen ska vi ha andakt. Meeeen det är ju VM!!!

Hej och Hallå i det blå! På morgonen idag hade ledarna som vanligt ett ledardrama om dagens pärla som var öken, de satt på varsin stol i säkert två minuter och bara suckade och tittade på ingenting. Efter det blev vi indelade i två grupper, ena gruppen diskuterade olika dilemman och den andra gruppen gjorde en övning som heter ”bussolyckan”. Därefter Pratade Göran om Gyllene regeln och vad den innebär och att alla olika religioner har olika gyllene regler. Vi fick även skriva och fundera ut en allmän regel som skulle gälla för alla människor i hela världen om vi skulle kunna göra en sådan. Alltså en regel som skulle gälla för alla oavsett vart och när.

P1016995k

P1017001kLägermaskoten vår, Hugo fyller idag 11 år och fick i present en skateboard. Han blev jätteglad!

Sedan blev det samarbetsövningar deluxe. Vi skulle släppa tennisbollar i muggar, stå på så få stolar som det bara gick, kasta boll, sortera prickar, fotleken och många fler, vi höll på ända till Lunch. Till Lunch fick vi äntligen pasta, som vi har längtat! Vid 13 gick bussen som skulle ta oss till Wadköping.

P1017012k P1017023k P1017037k P1017049k

 

Väl framme i Wadköping gick vi runt och tittade på den lilla pittoreska staden, det kändes som att gå på skansen fast utan alla djur, ja om vi inte räknar med alla fiskmåsar då förstås….

P1017074k

Efter en glass eller två började vi promenera mot Örebro, vi gick 3 km, och ja faktiskt bara 3km. På vägen fick vi bevittna ett mord… en fiskmås hade brutalt mördat sin middag som antigen var en mus eller en mindre fågel som de hade hängandes i näbben, usch!!!

Här nedan ser vi två av våra ledare, Emma och Amanda som är jätterädda för fåglar, syns det?…

P1017083k P1017085k P1017098kP1017094k

Hela gruppen på det obligatoriska gruppfotot!

När vi kom fram till Örebro stad fick vi fritid, några gick och tittade i kyrkan, några gick till Ica för att fylla på godisförrådet och andra gick och tittade/ shoppade i butikerna. Vid 17 samlades vi för middag på Burger King, som vi har längtat! Därefter var det en guidad visning på örebro slott som ja, kanske inte var en riktig höjdare, vi hade förväntat oss något lite mer och mer inlevelsefullt.  Innan visningen tyckte ledarna att vi skulle leka lite lekar, dessa lekar innebar att vi skulle sjunga lite och hoppa runt i en ring, det var superpinsamt så det vågade vi inte. Ledarna blev en anings besvikna. Vårt ”straff”  för detta blev att vi skall leka denna lek varje dag fram tills konfirmationen. Suck… Ledarna dock hade inget problem med att hoppa runt och löjla sig, antar att vi måste acceptera detta hemska faktum. 😉

P1017118k

Grabbarna utanför slottet

Bussen väntade på oss utanför slottet och körde hem oss till Hjälmargården igen, då var det dags för loggbok och sedan andakt. Ledarna höll i ett drama och vi fick tända ljus, tänka på någon vi saknar och sjunga massor. Även om vi kanske inte alltid sjunger så himlans mycket, kanske inte alls så kändes det som om det i alla fall var kanske två av oss så faktiskt sjöng idag. Vi jobbar på det!

 

P1017132

Till andakten hade ledarna gjort ett hjärta där alla våra namn stod, vi fick sedan tända ett ljus och sätta på vårat namn. Efter andakten var den myspys en stund och några sprang i väg och tittade på matchen. Tänk att fotboll kan vara så himla roligt =D

 

Natti Natt

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2014. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag5- Sen ska vi ha andakt. Meeeen det är ju VM!!!

  1. Lina skriver:

    Heja sommarlägret!
    Ser sjukt mysigt ut! Önskar jag kunde vata med. Tänker på er!
    Lina

Kommentarer inaktiverade.