Dag4- Ibland så undrade jag om det var värt att leva.

Döden, sorg, gråt, förlust. Idag har vi haft nattens pärla som temat för dagen. Vi har pratat och diskuterat med varandra om hur vi kan hantera döden, vad är det? Vad händer efter döden? vad vill jag ska hända efter döden? Hur pratar vi med någon i vår närhet som har förlorat någon som står denna nära. Är självmord en feg eller modig handling? Vet du någon som tagit sitt eget liv? Vi har pratat om alla de svåra delarna av livet och vad det kan ha för konsekvenser, men också de positiva inslagen i våra liv.

P1016927k

Vi har även fått måla insidan av våra masker som vi gjorde igår. Vi tog färg och penslar och började måla insidan, precis så som vi känner oss på insidan. Ibland kanske man inte alltid är samma person i alla situationer, du kan vara en person på insidan men inte alltid vågar visa den personen utåt och tar då på dig en mask som visar något annat, en annan person. Så vi skulle fundera och gestalta den personen vi är innerst inne, och få ner det på insidan av vår mask.

P1016972k

P1016969k

Vår ledare Annika berättade om hennes tid som suicidal tonåring och om hur hon under en tid velat ta sitt liv för att det inte fanns någon annan utväg. Mitt i allt det mörka såg hon en väg ut, tog den och ja nu sitter hon här med oss idag! Även i det mörkaste av tider finns ljuset och Gud som hjälper oss ut.

 

På kvällen hade ledarna förberett film och filmsnask i form av chips och popcorn, mums! Vi såg filmen ”en oväntad vänskap” eller som den heter på engelska ”The Intouchables” den var riktigt fin och rörande. När vi sett klart på filmen skulle vi sitta kvar i sofforna, ledarna sprang i väg och fixade något som vi inte förstod vad det var. Efter stund kom de bärandes på två tårtor med ljus i och sjöng samtidigt med sin ”bästa” sångröst ”ja må de leva!”. Idag har vi nämligen ett Födelsedagsbarn i gruppen som firades med present och tårta, vår lägermaskot Hugo fyller år imorgon men han fick sin tårta idag istället 🙂

P1016985k

Efter tårta och kvällsfika var det hopp i säng, imorgon ska vi ju fara till Wadköping och Örebro!

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2014. Bokmärk permalänken.