2014-dag 4- HEMMA- Gudsdag

Idag så har vi jobbat med den pärlan på våra frälsarkransar som är störst -Gudspärlan. 

Vi började dagen med väckning kl 7.30 och frukost kl 8 som vanligt. Efter frukost hade vi morgonandakt vid kl 9 som två av våra ungdomsledare ledde. Vi sjöng sedan för vårt födelsedagsbarn som fyllde 14 år just idag.

Vi har pratat mycket i grupp hur just vi ser på Gud och vad vi tycker att han mest liknar. Vi fick en övning då vi stod i mitten av rummet och fick två olika alternativ att välja mellan, vi skulle välja den som vi tyckte liknade Gud mest. Man fick ca 2 sekunder på sig att välja så man fick gå på det första man tänkte på. Några stycken ifrån varje sida fick sedan säga några meningar om varför dom tänkt som dom gjorde. Vi fick också gå utomhus och leta upp något ute i naturen som vi tyckte visade något av Gud.

Vi fick också sitta i mindre grupper och diskutera och skriva upp 10 regler. Gemensamma regler som skulle gälla om vi var strandsatta på en öde ö och inte hade någon aning om när vi skulle bli räddade. Vi skrev sedan upp alla olika förslag på tavlan och diskuterade dem sedan i hel grupp. Vi fick sedan tillsammans välja 10 regler av alla olika förslag som vi tyckte var viktigast. Vi gick sedan på lunch och när vi kom tillbaka så pratade vi om de 10 budorden som hängde ihop med uppgiften som vi fått. Vi pratade samtidigt om den Gyllene Regeln och treenigheten. Efter det såg vi en film som heter Pay it Forward.

På eftermiddagen när vi alla fått sitta stilla ett tag så gick vi ut till den stora fotbollsplanen som låg en bit bort där vi fick leka lite olika lekar med våra ungdomsledare. Lekar som dragkamp och Gökur.

När kvällen sedan började nalkas så gick vi en liten bit in i skogen där vi satte oss i en kåta och grillade korv samt lekte flera lite lugnare lekar. Vi tittade också på alla de fina hästarna som bodde i en hästhage som låg precis i närheten. Vi hade också vår kvällsandakt i kåtan, då vi sjöng och bad tillsammans.

Och vid ca 22.30 blev vi nattade av våra ledare och ungdomsledare som hade skrivit en speciell vaggvisa för oss.

IMG_1481

 hem_140617_3

hem_140617_4

hem_140617_5

hem_140617_2

 

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2014. Bokmärk permalänken.