2014 Dag 2 – EAST – Några redskap på vägen

Idag har vi pratat om olika verktyg, i livet, i tron och på vandring. Dessa olika redskap kan man ha med sig på vägen, som redskap. Till exempel på vandring kan det vara bra att vara rätt utrustad – med bland annat gummistövlar. Vi vandrade vår första vandring idag, till en liten fjällsjö som heter Nulltjärn. Då det var första vandringen tog det en stund innan alla hade ALLT som är nödvändigt för en vandring i naturen. För det växlande väder som finns här uppe i de jämtländska skogarna, så krävs kläder efter skiftande väder. Ena stunden behöver man mössa och jacka, andra stunden är det keps och t-shirt som gäller. Ni förstår alltså att det gäller att vara förberedd, med rätt redskap!

Efter en genomgång av checklista för vad som ska med i ryggsäcken, begav vi oss mot Nulltjärn. En spännande första vandring där vi fick uppleva lite blandat: vacker natur, fin utsikt (bergstoppar med snö är en vanlig syn häruppe) samt känna på blåst och lite kyla. När vi kom fram till sjön var det dags att inta vår nerpackade lunch + en överraskning! Vi fick marshmallows att grilla över elden.. mums! Det gjorde vägen hem lite (som var med lite mer backar) lättare!

När vi sedan kom hem var det dags för invigningen av årets OS, det vill säga, Ottsjö-Spelen. Här kommer vi ledda av ungdomsledarna få samarbeta i lag under vår vistelse här. Vi fick hitta på lagnamn, hejaramsa samt göra vår egen maskot, som vi sedan presenterade. Efter det var det äääntligen dags att besöka bastun och badtunnorna som finns här på gården, samt bli rena och fräscha 🙂

Sedan njöt vi av middag som bestod av torskrygg i sås på västerbottenost och chili med potatis och sallad, innan vi avslutade kvällen med en andakt, som vi alltid gör, men den här kvällen hade vi en typ av meditation – ett redskap för att kunna varva ner inför en god natts sömn!

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2014 Dag 2 – EAST – Några redskap på vägen

 1. Ester skriver:

  Jag tycker att jag saknar dig.
  Arvid är min bästa kompis.
  Jag tycker så mycket om dig.
  Jag har fått en ring av Måns.
  Jag tycker om jordgubbskräm.
  Vi fick festis och kaka på fotbollen när det var avslutning.
  <3 @):- B-)
  Kram och puss Ester

Kommentarer inaktiverade.