Dag2- Fadern är han som plingar när man går in i kiosken.

Hejsan, idag är det lördag- världens bästa lördag!

Idag har vi pratat om Gud och Gudsbilder, tystnad och att det ibland kan vara ganska roligt och nyttigt att inte göra så som alla andra förväntar sig att vi ska göra. Som att tillexempel, ligga på golvet och inleda ett pass som Annika så fint demonstrerar.

P1016733k P1016744k

På förmiddagen pratade vi Gud, och fick uppleve ”dagens drama” som innebär att ledarna gör ett kort improviserat drama om dagens tema. Vi fick även skriva ner vad vi anser är ordet ”GUD” och vad vi tänker på när vi hör ordet Gud, därefter målade vi allihopa tillsammans en stor ”gudsbild” på spännpapper, blev superfint! Efter lunch tog vi tag i tystnadspärlorna och tystnaden. Vi inledde med en meditationsövning, vi låg på golvet med våra kuddar och tända ljus medans lugn musik spelades samt en text som läses, det var supermysigt och några var nog nära på att somna.

P1016740k

Efter meditationen skulle vi rita mandalas, fortfarande i tystnad, med musik i bakgrunden. Alla satt i säkert 30 minuter och bara ritade i tystnad, mysigt!

P1016755k

Efter meditation och mandalas forstatte tystnaden i en tyst vandring som vi gick en och en. Idag hade ledarna snitslat vägen väldigt noga så nu gick det inte att gå fel väg. Därefter gick vi till Middag.

Efter middagen var det dags för loggbok. I loggboken kan man skriva vad som helst. Varje konfirmand har en ledare som svarar i loggboken efter att man skrivit i den. Saker som kan skrivas i loggboken kan vara att maten var god eller att vattnet var kallt, men också djupare frågor och funderingar. När loggboksskrivandet var klart hade ledarna förberett Kalle Kaos och Slangboll. Slangboll är som brännboll fast med en cykelslang, det är inte så lätt som man kan tro att få i väg den…

P1016770k

P1016777k

Kalle kaos… var verkligen kalle kaos, vad är detta för lek? I början var alla superentusiastiska men mot slutet säckade vi ihop när vi inte hittade numret fast vi letat ÖVERALLT… Men ett lag kämpade sig i mål och fick ett pris, klubba 😉

P1016782k

När lekar och annat var slut samlades vi nere vi vattnet för stilla mässa tillsammans. Vi fick en vacker solnedgång som bara Hjälmaren kan erbjuda och en trevlig mässa i stillhetens tecken.

P1016804k

P1016824k

Hur vacker är inte solnedgången!!!

Vi hade även några tappra nattbadare, hua, kallt!

P1016847k

När mässan var till ända stod Annika för korvgrillningen som blev vårat kvällsmål.

P1016829k

Hejs svejs!

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2014. Bokmärk permalänken.