2014 Dag 2-WEST- tre v:n, verktyg, vinna och vandra

Så vaknade vi till vår första heldag i fjällen. Morgonbönen inleddes passande nog med att vi sjöng ”Morgon mellan fjällen”. Efter en stärkande frukost hade vi ett lektionspass där vi lärde oss om Bibeln. Vi har fått våra egna biblar, vi har lärt oss att hitta, vi har fått veta att Bibeln är en bok med många böcker i, sammanlagt 77, om man räknar tilläggen (apokryferna!). Vi lärde oss också vad en gudstjänst är och varför man firar nattvard. I den kristna traditionen samlas man i kyrkan på söndagar, dagen då Jesus uppstod!  Direkt innan  lunchen inleddes årets OS med att Othena tände den olympiska elden. Vi delades in i grupper och så var spelen igång. Vem vinner årets OS? Tja, det är inte så viktigt. Det som är viktigt är att man deltar och att man har roligt. Det tycktes också lagen ha. Så bra!

Efter de livfulla tävlingsgrenarna som innehöll både sång, hejaramsor och maskotar fick vi en god och näringsrik lunch serverad i matsalen. Dagens lunch var korvstroganoff och pasta. Yummie!

West packade sina ryggsäckar med kläder och vatten och så vandrade det tappra gänget mot Nulltjärn. Vädret var på vår sida och solen bröt igenom molnen under vandringen. Idag har var vädret var en aning kallt och väldigt blåsigt! Väl framme vid Nulltjärn åt vi våra medhavda smörgåsar och sedan grillade vi mashmallows- också det yummie!

Vi vandrade på mycket bra och tog korta och täta pauser så alla hängde med!  Middagen bestod av potatis, fisk och sallad! Behövs det sägas? (yummie!)  Efter middagen passade några i gruppen på att bada i tunnorna, andra höll till i idrottshallen och några sov och vilade. Mobilerna fick komma ut från dagis en stund, äntligen! Det är så mycket som hinner hända på ett dygn! 🙂  På kvällen pratade vi om kristna symboler och sedan följde andakt, kvällsfika och nu är det god natt som gäller! Så…God natt därute, var ni än är!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Ottsjö 2014 West. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 2014 Dag 2-WEST- tre v:n, verktyg, vinna och vandra

 1. Susanne Gomér skriver:

  Hej CK

  Det var säkert en fantastisk upplevelse att få börja vandringen igår och se alla vackra platser. Det låter roligt med OS spelen som ni har. Vi hoppas att du kommer ihåg kameran så att vi får ta del av vandringarna.

  Kram från oss
  mamma, pappa och Julia

 2. Anna Ekerby skriver:

  Tjingeling Kalle och co!
  Lyckost er som får vara på läger. Lägerliv = härligt liv!
  Sandstranden på korten ser fin ut, men var det ingen som badade?
  Kramar från mamma, pappa, Anton, Hugo och Bacillen.
  Hälsa till Benjamin och ge honom en kram från mig/Anna

 3. Sofia Borg skriver:

  Hej David och co!
  Det är dagens höjdpunkt att kunna följa er här och läsa om allt roligt ni gör.
  Om du undrar vad vi pysslar med, så måste jag tyvärr meddela att du nu missar både Pelle Svanslös lekparken och brandbilslekparken samt shopping med mamma och mormor. Stackars dig! Hehe….. För inte kan ni väll möjligtvis ha roligare än så, eller!? ;-))

  Kramar från
  Mamma, Adam, Filip, mormor och morfar i Uppsala, samt pappa hemma på jobbet.

Kommentarer inaktiverade.