2014 Dag 1 -EAST- Med tåg mot Jämtland

De allra flesta av oss hade tagit sig till Stockholms Centralstation i mycket god tid denna morgon. Ledarna hade också lyckats med att komma sig dit i god tid. Tack vare detta så var alla avprickade och klara en stund innan vi skulle gå iväg mot tåget.
Det gjorde emellertid ingenting då alla hade möjlighet att komplettera eventuella godis och läsk reserver.
När alla återsamlats efter den extrainsatta inköpsrundan var det en av ledarna som ropade:  ”God morgon! ” varefter vi fick ställa oss i två led för att smidigt komma ut på perrongen.
Ganska precis när alla kommit till sina platser och all packning var upplagd på hyllorna började tåget att rulla. Under resans gång fick vi bland annat göra våra frälsarkransar och äta vår medhavda matsäck.
Då vi kom fram till Östersund möttes vi av strålande solsken, värme och en nästa lika strålande busschaufför från Saxvallens Buss. Denna buss tog oss sedan den sista biten fram till Vålådalens fjällstation.

Väl framme vi fjällstationen tog våra ledare med oss på en sightseeing runt gårdens faciliteter. Här finns vår lektionssal, en hörsal, bastu, en sporthall samt en matsal. Dessutom så finns ju vårt bostadshus där vi bor tillsammans med alla ledare och konfirmanderna i WEST. Innan middagen, som idag bestod av fläskfilé, råstekt potatis och sås med glass och rårörda hallon till efterrätt, fick vi installera oss på våra rum.
Vi har fyra ungdomsledare med oss, i vår grupp, och de ledde efter middagen ett antal aktiviteter som syftar till att vi alla ska lära känna varandra.

Efter detta hade vi en lektion om regler. Det kan ju tyckas tråkigt, men det är viktigt att prata om hur vi tycker att vi ska uppföra oss mot varandra. Speciellt då vi är så ganska många som ska vistas och verka tillsammans under nästan två veckor.

Kvällen avslutades med kvällsfika samt kvällsandakt. Även andakten belyste vikten av att behandla varandra på ett schysst sätt.

Efter en mycket lång dag med många intryck gick vi och lade oss för att sova. Faktum är att några av oss redan somnat då ledarna kom för att sjunga godnattsång.

God natt från Ottsjö-EAST

Det här inlägget postades i Ottsjö 2014 East. Bokmärk permalänken.