2014 Dag 1-HEMMA-Nu är vi äntligen igång!

Så var det äntligen dags för att sätta igång på ”riktigt”. Vi samlades i Kyrkskolan kl 10 och började med en kort namnrunda innan vi hade vår morgonbön. Sedan följde en namnlek, där vi skulle stå på stolar och byta plats med varandra utan att nudda golvet så att vi hamnade i bokstavsordning. Det gick galant.

Vi pratade om symboler, vi fick leta i olika tidningar efter kända symboler och logotyper. Vi klippte ut dem och klistrade upp på papper. Tänk vad logotyper det finns!! Sedan fick vi u uppgift att hitta bilder och ord som sa något om oss själva. De fick vi klistra fast på våra mappar som vi ska förvara olika övningar vi gör under konfirmnadtiden. Det klistrades, ord, bilder på bakverk och choklad mm.

Sedan var det dags för lunch, god makaronilåda med skirat smör och lingonsylt! Efter lunchen var det invigning av hemmakampen. Det blev lagindelning och varje lag fick i uppgift att hitta på ett lagnamn, en hejaremsa och en maskot. Hemmakampen kommer att pågå under hela konfirmandtiden och pris utkovades till det lag som vinner.

Efter vår hemmakamp fortsatte vi med symboler. Vifick lära os några av alla kristna symboler som finns. Fisken, tro, hopp och kärlek, ögat och triangeln för att nämna några. Vi fick i uppgifta attvälja en eller flera symboler som vi fick måla på varsin ljuslykta.

Vi avslutade dagen med att tillsammans läsa välsignelsen. Imorgon bär det iväg på läger.Det var alltför idag.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2014. Bokmärk permalänken.