2013 Dag 16 – WEST – Abrahams Barn

Vilket äventyr som väntar oss idag! Vi ska besöka Stockholms moské och senare det judiska museet. Men dagen började klockan 0920 i Huddinge där vi alla samlades för att gemensamt åka in till stan.

Vi gick av vid södra station och gick mot medborgarplatsen där Stockholms moské ligger. När vi kom in i moskén fick alla flickor sätta på sig heltäckande klänningar med huvor som alla kvinnor enligt islam ska ha på sig i alla moskéer. Vi fick även alla ställa av oss skorna i receptionen då hela moskén är klädd i matta eller marmor på golvet.

Vi blev ledda av en guide inne i moskén och han var mycket trevlig och var väldigt angelägen att svara på alla våra frågor vi hade om allt rörande islam både om koranen och allmänt hur personer som lever efter koranen ter sig. Det blev ett långt besök med många intressanta frågor och det var många frågetecken som klarades ut.

Efter besöket så var det tid för lunch som ledarna hade bokat in till oss på Pizza Hut till allas stora glädje.

När vi alla kände oss mättare och lite rundare om magarna så begav vi oss mot gröna linjens tunnelbana för att styra kosan mot St Eriksplan där det judiska museet ligger.  Men innan vi gick in så tyckte ledarna att vi skulle lägga oss i gräset vid Vasaparken och vila oss lite i solen.

Efter att vi hade badat oss i solen och några av oss hade sprungit bort all håll efter lunchen så begav vi oss till judiska museet. Där lyssnade vi på en äldre judisk kvinna som föreläste om hur judendomen kom till Sverige och alla regler som finns inom den judiska religionen och hur de följer dem.

När besöket var klart och vi hade tittat klar i alla montrarna som fanns inne på museet med gamla klenoder från århundraden sen så gick vi till pendeltåget för att åka hem till Huddinge igen.

Efter underbar dag inne i stan med sol och att vi fick lära känna två av våra grann religionen så kände vi oss ganska nöjda med dagen.

Tack och Hej Leverpastej!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 West. Bokmärk permalänken.