Dag 14 – utflyktsdag

Hej! Idag har vi varit i stan och varit på studiebesök på Judiska museet och stora moskén på söder.

Vi började vårt studiebesök på judiska museet. Där berättade en av guiderna för oss om den judiska tron. Vi fick bl a höra om de judiska pojkarnas och flickornas motsvarighet till vår konfirmation; Bar Mitzvha och Bat Mitzvha. Vi fick också berättat för oss om likheter mellan judendomen och kristendomen och om hur judarna ser på Jesus.  Guiden berättade också för oss om Abraham och Sara och om den judiska omskärelsen. Det var ett intressant studiebesök!

Efter museet åkte vi tunnelbana till Medborgarplatsen och begav oss sen raskt till Pizza Hut på Götgatan. Det visade sig att våra ”kollegor” från Ottsjölägret också hade valt att äta lunch på Pizza Hut:) Många smarriga pizzaslicer senare gick vi till Medborgarplatsen och sjöng för Malin som fyllde år idag! Grattis grattis! Vi firade hennes födelsedag med glass i långa lass. Eller rättare sagt glass i måttliga lass (på grund av för mycket pizza i magen) 🙂

Mätta och belåtna begav vi oss sedan till moskén på söder. Där fick vi långa roliga kläder, typ kåpor, som vi skulle ha under besöket. Det blev en hel del fniss och skratt när vi kollade in oss i spegeln. Sen gick vi med vår guid runt lite i moskén och han berättade om den för oss. Det var en stor moské som från början byggdes för Stockholms elekticitetsverk. Vi fick bl a gå in i stora bönesalen. Sen gick vi högst upp i mosken och satte oss i ett runt rum där det var lätt att höra vad guiden sa. Vår guide berättade om den islamska religionen och vi fick bl a lära oss om islams fem pelare. Guiden berättade också om Abraham och Sara. Intressant att vi fick höra om samma personer som vår guide på judiska museet berättade om. Samma personer har vi ju tidigar också hört våra ledare berätta om ur en kristen bakgrund. Vi anar ett samband mellan de tre religionerna!

Efter ett låångt men intressant studiebesök i mosken var det dags att skiljas åt utanför. Större delen av gänget drog mot Skansen och kvällens allsång och några åkte mot Huddinge.

Det var en bra dag med två olika typer av studiebesök (och goda pizzaslicer däremellan).

Tack för idag dagboken, vi ses imorgon!

SAM_6735 SAM_6757 SAM_6760 SAM_6766 SAM_6779

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2013. Bokmärk permalänken.