2013 Dag 15 – WEST – Öva, öva, vatten, öva

Dag två på hemmaplan. Dagen K närmar sig med alarmerande hastighet. Det är nu bara fyra dagar kvar till konfirmationen.

På morgonbönen var det bara West här. East och hemmalägret var på studiebesök. Ganska skönt faktiskt. Vi fick ha kyrkan och Klockaregården för oss själva. På förmiddagen så ägnade vi dels åt att fortsätta förbereda den delen av gudstjänsten som kallas redovisningen. Dels så började vi nöta in hur övriga delen av gudstjänsten skulle gå till. Procession än hit och än dit. Ljusbärare åt ena hållet, kollektörer åt andra hållet. Till slut så satt det ganska bra.

Efter lunch (ack så gött det var med köttfärslimpa) så var det lekpass i rådhusparken. Dagens mest vågade övning var att kasta vattenballonger så långt som möjligt utan att de gick sönder. Till slut urartade det hela en smula, och vattenballongerna skickades åt alla håll och kanter. Blött var ordet sa Bill. Blött var det sa Bull. Men nu gjorde det inte så mycket med tanke på att alla var iklädda stilfulla svarta sopsäcksmunderingar.

På eftermiddagen fortsatte redovisningsarbetet. Från att inledningsvis spretat åt alla håll och kanter så börjar det likna någonting sammanhållande. Förhoppningsvis blir det begripligt för alla mostrar, fastrar, kusiner och annat löst folk som dyker upp på konfirmationen 🙂

När dagen väl var över i Klockaregården så började förberedelserna inför kvällen på Skansen. Vi tillverkade alla stilfulla röda bandanas (för den äldre generationen kan vi meddela att det är ett band knutet tex på pannan) så att vi skulle känna igen varandra. Nu är det full fart mot övriga konfirmander som redan befinner sig på stan.
Måns – here we come!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 West. Bokmärk permalänken.