Dag 15- Den stora dagen är nu kommen…

Idag är det konfirmation som gäller!!! =D

Idag samlades vi en timma tidigare än vanligt nämligen kl 9 i kyrkan för att hinna ordna allt innan konfirmationen som började kl 11. Vid 9 gick vi igenom det sista och övade det sista så att allt satt perfekt. Kl 10 var det smörgåsfika och påklädning av kåpor samt fixa med hår och smink och allt vad det innebär. Nervositeten stod i taket och alla ville nog bara att Gudstjänsten skulle börja så vi kunde komma igång någon gång.

Familj, släkt och vänner började strömma in redan kvart över tio och tog plats i kyrkan så fort kyrkdörrarna öppnades kl halv elva. På så sett hann alla se på våran utställning innan de gick in och satte sig i kyrkan.

IMG_6434

Tio i elva var alla kåpor och kragar på plats, ledarna hade på sig finkläder och vi hade vårt sista pepptalk innan action! Vi passade även på att köra ”Pony” en sista gång också, kanske mest för att få bort nervositeten en aning 😉 Vi ställde upp oss för proccesion och ljusen tändes i ljusbärarnas hållare och korsbäraren gick först, klockorna ringde och när orgeln började spela gick vi in, konfirmander i täten följt av ledarna och sist våra präster Hanna och Elin.

IMG_6369                                                   Våra ljusbärare Elvira och Alva

_MG_6389

Musikgruppens sångare sjöng Utan dina andetag och Fix you

IMG_6615

 

 

 

 

                         Hela konfirmandgruppen avslutar Gudstjänsten med gospellåten ”Shakles”

IMG_6621

Gudstjänsten var så bra som den bara kunnat vara, låtarna satt som en smäck, drama 1 och drama 2 var toppenbra och dansarna berörde alla! Efter handpåläggning och bekräftelse av sin tro och att bli konfirmerade, efter tal och bibelutdelning, efter redovisning och psalmsång, sammanlagt två timmar senare var Gudstjänsten slut och vi gick i proccesion ut. Vi samlades utanför kyrkan så att det kunde fotas i massor, körde Pony en gång till och därefter kramring. Ledarna hade långt innan Gudstjänsten sagt att ingen fick gå hem utan en kram! 🙂 Efter många kramar och foton bytte vi om till vanliga kläder och samlade ihop alla våra saker innan vi for hem och fortsatte att fira där! IMG_6818

Kramring!

Ni vet redan hur mycket ni betyder för oss ledare och att ni är en fantastisk grupp, det har vi sagt många gånger och säger det igen, ni är toppen! 🙂

IMG_6661

Hela gruppen och halva ledargänget, på bilden saknas Hanna, Elin, Sofia, Tosse och Malin.

Lev väl, ta hand om er så ses vi på återträffen i september!

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2013, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.