Dag 8 – En dag med kontraster

Hej alla dagboksläsare! Idag har vi upplevt både allvar och glädje. Dagens pärla är den svarta och vi inledde dagen med att besöka St Botvids kapell. Där fick vi gå på en guidad tur i kapellet. Vi fick först höra om hur en begravning går till och sedan fick vi följa med ner i källaren där vi fick höra om hur en kremering går till. Det var nog många av oss som upplevde stunden som stark, allvarsam och laddad.

Därefter fick vi en guidad tur på kyrkogården. Vi fick se olika typer av begravningsplatser och olika typer av gravstenar. Vi kunde konstatera att kyrkogården är mycket stor och  att gravstenar kan se väldigt olika ut.

Efter en allvarsam förmiddag med ett starkt innehåll var det skönt att gå till Flottsbro badplats och ha en mer lekfull fortsättning på dagen. Efter en god lunch var det dags för Hemmakampen igen. De tre lagen kämpade tappert i värmen och det var som tidigare ruskigt spännande och jämt mellan lagen. Efter en god kamp var det dags för en favorit, Djungeltelegrafen, den kan man ju leka hur länge som helst!

Efter en smarrig glass var det dags att åka hem och säga tack och hej för idag.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2013. Bokmärk permalänken.