2013 Dag 10 – WEST – Morgon, Kväll, Natt, Död

Ännu en dag för Ottsjölägret har börjat!

Dagen började med morgonandakt och frukost väntade kort där efter. Dagens tema idag var döden vilken för några av oss är ett tungt ämne att prata om. Första lektionen vi hade idag inleddes med att ledarna pratade lite kort och allmänt om döden sen så satte vi oss alla i en stor ring och fick själva prata om egna erfarenheter vi hade om döden. Det var många som delade med sig om sina erfarenheter och det blev en lite sorgsen stämning men vi alla kände nog oss lite bättre till mods efteråt och vi är lite närmare varandra som grupp.

Efter en kort paus i ämnet så fick vi samlas igen och ledarna pratade om vilka olika sätt man kunde välja när man skulle begravas och vi fick skriva egna små dikter och välja motiv som vi tyckte representerade döden.

Lunch! Idag så bjöds vi på vegetarisks gryta med ris och några av oss köpte en glass i kiosken efteråt och satt i solen och njöt.

När lunchen var avklarad så var det god tid att få spring i benen och håll i magen. Det var tid för OS och Mission Impossible! För dem som inte känns vid Mission Impossible så är det en stor tävling med en massa uppgifter att utföra vilka ger olika poäng beroende på utförande och kreativitet. Några av uppgifterna är, Gå på vatten, Springa upp och ned för skidbacken på 3 minuter eller dricka en liter vatten på 1 minut. Under en och en halv timme så tävlade lagen om att få mest poäng och dra ifrån i poängtävlingen.

Efter OS så var det lektion igen och den berömda ”bibelkvarten” som vår präst Henrik håller i och vi fick även själva måla egna bilder på hur vi tror att himmelriket ser ut.

Till middag idag serverades kycklingklubbor och vi fick glass till efterätt.

Sen så var det FILMTAJM! Ikväll så fick vi se ”Finding Neverland” som vi tittade på tillsammans med East. Efter filmen så var det som vanligt kvällsfika och kvällsandakt.

Nu är det sova som prioriteras och det är skönt!

Natti Natti!

 

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2013 Dag 10 – WEST – Morgon, Kväll, Natt, Död

  1. Åsa Söderlindh skriver:

    Ni verkar ha det bra med mycket vandring och lite bus och lite alvar. Vi ser dock fram emot att snart få hem er, ja i vilket fall gör jad det, Emelie ( jag tro dina syskon också gör även om de inte skulle eränna det).

Kommentarer inaktiverade.