Dag 8 – Bön, kyrkoåret, drama och korsvandring.

Hej idag har också varit en sådan där extremt effektiv dag!

Efter en morgonandakt om hemlighetspärlorna satte vi igång med dagens första pass som handlade om hur man skriver en bön, vad man kan be om och vad som är vanligast att be om. Sofia höll i en kyrkoårsvandring och plötsligt var det lunch!

P1013730

 

Efter lunchen var det tid för paddling igen, woho! Halva gruppen tog på sig paddlingsvänliga kläder och halva gruppen samlades vi huset för att leka ”organisationstävling”. Vi skulle på en timma göra så många av de 25 uppgifter som vi ville, det var allt från att göra en hårfläta till att bygga en blåmesfångare. När första gruppen precis avslutat pch paddlarna hade kommit tillbaka, öppnade sig himlen och regnet vräkte ner! Ledarna fick då ändra i planeringen och avbryta eftermiddagens planer för att se på film istället, vilket inte var helt fel det heller 🙂

P1013743P1013745

I organisationstävlingen skulle vi hitta saker på bokstaven ”M”, ja så varför inte hämta en madrass? Bilden till höger visar det oerhört trevliga regnet vi fick…

Efter middagen gjorde vi massa saker,  Elin började med att berätta lite om påsken och varför Jesus firade påsk. Efter det fick vi vara med och improvisera en bibeltext om palmsöndagen, där Malin läste och vi fick agera saker och personerna i texten. Vi fick sedan se ett drama om den sista måltiden av våra ledare, de var mycket vackra i sina lösskägg, turbaner och klänningar, det var svårt att  hålla sig för skratt. 🙂

P1013766

Leo som Jesus i dramat om Den sista måltiden.

Efter det fick vi lyssna på Sofia som berättade lite om olika målningar av den sista måltiden och om hur olika konstnärer gestaltat den. Därefter fick vi måla vår egna altartavla med inspiration från de olika målningar vi precis sett. Direkt när vi var klara gick vi till kyrkan för att fira skärtorsdagsmässa som Sofie och Sebbe avslutade med en fin, men sorgsen låt som hette Hurt.

P1013791

Nu kan man ju tro att dagen var slut, men icke, ledarna hade sparat det bästa till sist! Hela gruppen bytte om till regnkläder, då regnet fortfarande öste ner och gick upp till huset för att leka lekar med Hanna. Två och två fick sedan ta på sig ögonbindlar och gå en korsvandring runt gården där vi fick följa Jesus väg från de att han får domen tills att han dör på korset. Det var spännande, läskigt och kändes äkta. Efter vandringen sjöng vi lite sånger i kyrkan och sedan var det kvällsfika och läggdags.

P1013781

 

Ses och Hörs imorgon!

Det här inlägget postades i Hjälmarlägret 2013. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 8 – Bön, kyrkoåret, drama och korsvandring.

  1. Tor Mitander skriver:

    Rebecca och stavas inte pch ”När första gruppen precis avslutat pch paddlarna hade kommit tillbaka, öppnade sig himlen och regnet vräkte ner!”

Kommentarer inaktiverade.