2013 Dag 10 – EAST – Får vi Be om största möjliga tyssssssst-nad

Idag fick vi lov att gå upp en timma tidigare än vanligt. Dagens vandring var, nämligen, lägrets längsta, den som går till Issjödalen.
Efter frukost blev vi hämtade med buss. Den tog oss till Vallbo, i Vallbo finns ett gammalt fjällkapell. I detta kapell hade vi vår morgonandakt.

När vi avslutat vår andakt så ägnade vi en ganska god stund till att tejpa fötter. Efter nio dagar här uppe är det en del av oss som fått lite smärre blessyrer.

När vi började gå så hängde ett otäckt, svart moln över Middagsvalen, ett berg som ligger alldeles intill Vallbo. Som tur var så släppte molnet endast ifrån sig några enstaka regndroppar. Resten av dagen vandrade vi i ett underbart sommarväder med solsken och värme.

En bit in på vandringen så kom vi fram till en lång sträcka där man går på spänger. Här delade ledarna upp oss en och en. Sedan fick vi gå en stund för oss själva i tystnad.

Vid slutet av spängerna så hade ledarna startat en brasa. Där satt vi en stund i tystnad och lyssnade till eldens knastrande, skogens sus och fåglar som kvittrade på avstånd.

Vid lunch hade vi nått fram till Issjön som ligger längst in i Issjödalen invid kungens jaktstuga. I strålande sol och sittande på mjuk mossa så åt vi sedan vår matsäck.

Efter lite drygt en timma så började vi sedan att gå den långa vägen hemåt. Kanske var det vädret men, det kändes faktiskt inte som om dagens vandring var så väldigt mycket längre än någon annan som vi gått. Rätt som det var så var vi tillbaka på bussen som stod och väntade på oss i Vallbo.

När vi kom tillbaka till kursgården så gick vi direkt in i matsalen där vi fick kyckling och pommes frites till middag.

När gruppen vandrat så får gruppen bada.
Kvällen avslutades med att vi såg en film, lite sorglig. Kan det ha något med morgondagens tema att göra tro?

 

God natt från Jämtlandsfjällen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Ottsjö 2013 East. Bokmärk permalänken.