2013 Dag 7 – EAST – Midsommarafton & Dopets dag

Idag fick vi sovmorgon en timma, skönt!

Efter frukost så hade vi en lektion om dopet. Lars berättade för oss om dopets ursprung, historia och lite olika sätt på vilket det används i olika kristna kyrkor. Vi fick också slå upp, i vår bibel, vad det står om dopet. Den så kallade dopbefallningen bland annat. Sedan fick vi redovisa vår ”läxa”. Denna bestod i att vi, igår, hade fått i uppdrag att ta reda på ett antal saker om vårt eget dop. När lektionen var slut hade vi 38 st olika beskrivningar framför oss.

Ingen av dessa påminde dock nämnvärt om det dop vi fick vara med om efter lunchen. Då vi ätit samlades alla, både East & West, utanför Köja. Därifrån så körde sedan två ledare oss, i omgångar, en bit ut i skogen till en bad/båtplats. Där fick vi sedan medverka när två konfirmander döptes. Det blev jättefint! Vi hade sådan tur med vädret att det var lite molnigt, inte så varmt, men ändå uppehåll så att vi slapp bli blöta, utom de som döptes såklart.

Sedan körde ledarna åter oss tillbaka till Köja där vi påbörjade midsommarfirandet. Vi gick ner till fotbollsplanen, där björkris, slanor, snöre, ståltråd och så vidare lagts fram åt oss. Sedan fick vi börja plocka blommor och klä midsommarstången. Den blev jättefin! När den var klar dansade vi först ett antal traditionella midsommardanser innan ledarna började köra ett antal sånglekar som hör ihop med Ottsjölägret. Det var också jättekul! Speciellt eftersom alla, precis alla, på lägret var med och dansade och sjöng.

Efter kvällens middag fick vi ha telefonerna lite extra länge. Det var ganska passande eftersom vi alla kanske var lite extra sugna på att ringa och önska glad midsommar till dem vi känner.

När vi lämnat in våra telefoner för kvällen började så årets disco. Det var både svettigt, varmt och kul!
I morgon ska vi vandra igen.

Glad Midsommar från Ottsjö East!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Ottsjö 2013 East. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2013 Dag 7 – EAST – Midsommarafton & Dopets dag

  1. Annika Nyberg skriver:

    Vad kul ni verkar ha det, nästan så man blir lite avundsjuk! Hälsningar Farmor & Goffa

Kommentarer inaktiverade.