2013 Dag 7 – WEST – Midsommardop och disco

Idag är det midsommar och vi kommer fira hela dagen lång!

Efter morgonbön och frukost hade vi en lektion kring dopet och nattvarden. Vi pratade lite kring påsken och sista måltiden.  Två av oss fick leka dopbarn också lekte vi en dopgudstjänst.

Efter lunchen som bestod av kycklinggryta begav vi oss till den fantastiskt vackra sjön som ligger en bit ifrån gården där vi bor, för då var det dags för två av konfirmanderna att få döpa sig på riktigt. Vi samlades alla vid strandkanten där vi hade dopgudstjänsten. Vi sjöng, bad och välsignade de två som döptes i fjällsjöns vatten. Solen sken och vattnet porlade, det var jättevackert! Efter dopet gick vi tillbaka till gården och då var det dags att klä midsommarstång tillsammans. Vi klädde den med björkkvistar och blommor som vi plockat. DANS KRING STÅNGEN! Vi dansade alla danser och lite till, små grodorna, vi äro musikanter, jungfru skär och mycket mer. Massa lekar hann vi också med, lasse går i ringen, alele, pony och många fler (vet ni inte vad det är för lekar, så får ni fråga oss när vi kommer hem…)

Helt plötsligt var det middagstid och vi samlades för gemensam midsommarmiddag som bestod av fläskfilé och potatisgratäng med glass till efterrätt. Supergott! Vid maten berättade ledarna att på kvällen skulle det bli disco!!!!! Så nu kan vi inte skriva så mycket mer, för nu måste vi skynda oss att göra oss i ordning, för här ska dansas!

Glad midsommar på er allihopa!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 West. Bokmärk permalänken.