2013 Dag 6 – WEST – Fjällsjöar och stensavanner

Idag var det väckning 06.30. En smula tidigt upplevde nog de flesta. Men för att hinna med dagens tur var det nödvändigt. Under frukosten konfererade ledarna huruvida vi skulle åka till Ottfjället eller Issjödalen. Men när vi väl satt i bussen togs beslutet. De låga molnen som vilade över fjälltopparna gjorde Ottfjället olämpligt, istället bar kosan mot Issjödalen.

Denna vandring var till skillnad mot övriga vandringar en mer eller mindre plan vandring. Visst fanns det en och annan höjd, men inga fjäll skulle bestigas. I gengäld är denna vandring den längsta på hela lägret.

Om än molnen vilade lågt så var naturen fantastisk. Under stora delar av vandringen fanns det spänger utlagda på myrmarkerna för att underlätta vandringen. Målet för vandringen denna dag var en fantastiskt vacker fjällsjö. Det fanns en sandstrand om lusten föll på att bada. Men de 11 graderna i vattnet och den kyliga luften inspirerade ingen. Vid Isdalssjön hade också kungen en stor jaktstuga. En smula nyfikna var vi allt hur det såg ut på insidan, men stugan var väl försluten.

På återvägen vandrade vi upp på de pyramidliknande platåerna som omgärdade dalen. Det var en mäktig och märklig syn som mötte oss. Åt ena hållet kunde man beskåda skönheten i dalen, men blickade man vidare uppåt platån så liknade landskapet en stensavann med låga vindpinade träd. Det var nästan så att man väntade på att en antilop skulle hoppa fram.

Väl tillbaka till bussen (ja, det var riktigt segt den sista biten) så bar färden till en lokal ICA-butik innan hemfärd. Det var ett mycket uppskattat besök och godisbunkringen var väsentlig.

När vi återvänt till hotellet var det hamburgare och pommes frites som väntade. Oj vad gott! Därefter var det badtajm för dem som ville innan ett pass med samarbetsövningar tog vid. Kvällen var tämligen normal. Kvällsfika, aftonbön och läggning åtföljd av ledarskaran som nattade oss med skönsång.

 

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2013 Dag 6 – WEST – Fjällsjöar och stensavanner

  1. Anders Olsson skriver:

    Glad midsommar på dej Love.
    Du kan ju försöka höra av dej så vi vet att allt är bra.

    Med vänlig hälsning, Farsan.

Kommentarer inaktiverade.