2013 Dag 5 – West – Ondska och förlåtelse

Idag blev vi väckta som vanligt och började dagen med en morgonbön. Där fick vi veta att dagens tema bland annat var dopet. Frukosten åt vi som vanligt med god aptit och snart var det dags för lektion, men innan lektionen hann några av oss att spela lite fotbollsspel. Under förmiddagen pratade vi om dopet. Vårt eget dop, Jesus dop och allmänt om dop. Vad är dopet, vad betyder det, vad gör man under ett dop. Om några dagar ska det ska bli spännande, för vi kommer då få vara med om ett dop här uppe i Ottsjö! Till lunch fick vi köttsoppa och nybakt vitlöksbröd. Efter lunch var det dags för OS, Ottsjöspelen. Vi var utomhus, så tur var det att morgonens +6 grader och moln hade ökat till +15 grader och sol! Under OS fick vi bla ta reda på hur många ord det går att få ut ur ordet ”maskrosbarn”. Det är fler än man tror. Pröva!

Eftermiddagen ägnade vi oss åt att fundera kring ämnen som ondska. Vad kommer ondskan ifrån, vem/vad skapar ondska och vad kan man göra åt det. Vi pratade om förlåtelse, vad innebär förlåtelse, kan man förlåta allt och finns det något man inte ska förlåta.

Åhh, vi får inte glömma att berätta om bibelkvarten som vi har varje dag. Vår präst berättar historier ur bibeln, och det är jättespännande. Han berättar i exakt en kvart, och även om det är ruggigt spännande när kvarten gått så slutar han också får vi vänta till dagen efter… Det är lite taskigt tycker vi, vi vill ju veta fortsättningen direkt, men han säjer att då får vi slå upp i våra biblar och läsa själva om vi inte kan vänta…

På kvällen hade vi bio och såg en film som heter ”Simon Birch”. Den var jättebra! Efter filmen var det kvällsandakt och fika sen bums i säng. Ledarna sa åt oss att somna direkt, för imorgon ska vi gå upp en timme tidigare för att hinna i tid till en vandring. Men godnattsången hann vi allt få innan vi somnade.

Sov gott allihopa!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 West. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2013 Dag 5 – West – Ondska och förlåtelse

  1. Anna Nilsson skriver:

    Glad Midsommar till alla er i Ottsjö! Hoppas ni får en härlig dag imorgon och att solen skiner på er! Hälsningar från Aspvägen 🙂

Kommentarer inaktiverade.