2013 Dag 5 – EAST – Mitt i skapelsen

Idag blev vi väckta en timma tidigare än vanligt. Detta var på grund av att vi skulle åka buss till dagens vandring. Vädret gav inga direkta förhoppningar om att lyckas ta oss till vandringens mål: Ottfjällets topp, 1265m. När Janne från Saxvallens buss kom för att hämta oss var det: grått, kallt och småregnade lite. När vi kom fram till Gunders mosse, varifrån vandringen börjar, så började dock molnen spricka upp något och solen började titta fram. När vi gått någon kilometer stannade vi och hade en andakt. Vi sjöng inget på grund av avsaknad av gitarr och sånghäften istället bad ledaren, tillsammans med oss, för en lyckad dag och sedan fick vi höra den första delen i skapelseberättelsen, om den första dagen.

Vi stannade senare flera gånger under dagen och fick resten av skapelseberättelsen läst för oss av ledarna.

Strax efter 12:00 så stannade vi, i relativ lä, och åt vår medtagna lunch. Med nya krafter så begav vi oss sedan upp den sista biten upp till toppen. Glada över att hela gruppen lyckades ta sig ända upp såg vi ut över den fantastiska utsikten. Vi uppehöll oss dock inte särskilt länge på toppen eftersom det blåste ganska kraftigt där uppe.

Vägen ner gick, som vanligt, lite lättare än vägen upp.

Nere vid Gunders mosse stod Janne och väntade med bussen. På vägen tillbaka till Köja tog vi en liten omväg förbi Ottsjö Bua, Ica affären i Ottsjö. Där handlade alla av glatta livet och kom ut ur butiken med en försvarlig mängd godis, kakor, läsk och så vidare. Visserligen har vi en lite kiosk på Köja men denna butik hade garanterat ett större utbud.

Till middag fick vi ugnstekt torsk med bulgur och honung & vitvinssås.
När vi ätit upp så öppnade en av ledarna badavdelningen så att vi kunde basta och bada. Detta får vi göra efter varje vandring.

Nästa punkt på programmet var film. Vi samlades därför tillsammans, både East och West, i Wests lektions sal och tittade på filmen tillsammans.

Kvällen avslutades, som de flesta andra kvällar här, med andakt och kvällsfika.

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 East. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2013 Dag 5 – EAST – Mitt i skapelsen

  1. Helena Söderström skriver:

    GRATTIS allihop till en tusenmeterstopp!! Duktigt o kul!
    Ser så fint i fjällen på era bilder, blir så avis!
    Kram kram på dig Linnea! Hoppas stövlarna är täta?

Kommentarer inaktiverade.