2013 Dag 4 – EAST – I am, I’m me

 

 

För vår del var det första dagen som vi spenderade i sin helhet på Köja sedan vi kom hit. Det var säkert ingen som var jätteledsen att vi hade en möjlighet att vila benen en aning. Två vandringar på två dagar var inte bara enkelt, faktiskt.

Eftersom vi inte skulle vandra idag så väckte ledarna oss en kvart senare än vanligt. En oväntad men, ganska skön bonus.

Efter frukosten så fick vi dela in oss två och två, helst med någon vi inte kände så bra sedan tidigare. Sedan fick vi göra gipsmasker på varandra. Ledarna var här mycket tydliga med att det skulle vara en avslappnad och angenäm upplevelse för den som fick en mask gjord. De poängterade att det är viktigt att ”behandla sin nästa som man vill bli behandlad själv”. Med lite avslappnande musik i bakgrunden så hade vi sedan en skön och ganska lugn förmiddag.

När vi tvättat bort gips från händer och nästippar intog vi sedan dagens lunch. Denna bestod idag av ugnsstekta kycklingklubbor och helstektpotatis.

Efter lunch mötte ungdomsledarna oss på den närliggande fotbollsplanen för att hålla i ett OS-pass. Idag var grenarna bland annat dragkamp och tåget.

Klockan 15:00 var det så dags för en lektion igen. Lars berättade bland annat om Luther, Gutenberg och hur det gick till när bibeln blev tillgänglig för alla.

När vi, efter detta, haft en kortare rast så fick vi åter sätta oss två och två. Utan att titta på pappret fick vi sedan göra porträtt av varandra. För att göra detta porträtt hade vi ca en minut på oss. Det är, som ni säkert förstår, inte direkt ”porträttlika” porträtt som framställdes under dessa omständigheter. Övningen upprepades så att vi tillslut hade fem stycken bilder av oss själva. Av dessa fick välja ett som vi tyckte bäst liknade eller beskrev oss.

Till middag fick vi idag Chili con carne med ris. Det var gott!

På dagens sista pass fick vi ”gissa ledaren” så nu vet vi vilken ledare som: har två hundar, har varit mästare i skytte, sjungit för stadsministern, målat mormors köksluckor med grillolja, slagit ut en tand med en hammare, spelar tvärflöjt, har varit med i en barnbok osv. Efter detta fick vi, ännu en gång, dela upp oss två och två. I dessa par fick vi sedan intervjua varandra och sedan presentera varandra för resten av gruppen. Lite läskigt men också väldigt kul!

Dagen avslutades i vanlig ordning med andakt följt av kvällsfika.

 

I morgon ska vi vandra. Tack och god natt!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 East. Bokmärk permalänken.