2013 Dag 1 – EAST – Välkomna till Ottsjölägret!

 

Det blev en tidig morgon för samtliga inblandade i Ottsjölägret idag. Ledarna samlades redan klockan 06:00 för avfärd mot centralen. Vilken tid alla konfirmander gick upp varierade nog lite från fall till fall.

Ungefär klockan 8:30 var det en av ledarna som gastade god morgon och uppmanade alla att ställa sig i ordning för att gå mot tåget. Vid tåget väntade ytterligare ledare för att hjälpa oss att lasta på vår packning. Eftersom vi totalt är över 70 personer så var det en hel del att lasta in.
Efter lite trix med några dubbelbokade platser så hade alla tillslut en varsin stol att sitta i. När tåget sedan började rulla så fick vi alla, i omgångar tillverka en varsin Frälsarkrans. Frälsarkransen, som är ett slags pärlarmband, är ett verktyg som vi kommer att använda oss av under hela lägret.

Tågresan tog ganska exakt 6 timmar på den tiden hann även vi bekanta oss med några av lägrets alla deltagare samt äta vår medtagna matsäck.

I Östersund väntade Janne med kollegor från Saxvallens buss. De tog oss sedan den sista biten till Edsåsdalen och fjällhotellet Köja där vi ska bo under vår vistelse i Jämtland.

Vi fick nu reda på i vilka rum vi ska bo i och en stunds fritid att packa upp och komma i ordning innan middagen.

Middagen bestod idag av Oreganostekt kycklingfilé med ris. Denna serverades i den stora matsalen där vi har utsikt över Edsåsdalen samt fjälltopparna på Grofjället och Välliste.

Efter middagen så gick vi på en siteseeing i och runt om anläggningen.
Sedan samlade ungdomsledarna oss för att köra några så kallade lärakännalekar vilka till största delen går ut på att lära sig varandras namn och hälsa på varandra.

Klockan 21:00 hade vi vår första andakt här på lägret. Den inleddes med psalm 199, ”Den blomstertid nu kommer” som verkade passande då vi nu faktiskt har sommarlov.

Dagen avslutades med att ledarna gick runt och sjöng en specialskriven godnattsång för oss.

God natt från Ottsjölägret!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2013 East. Bokmärk permalänken.