Dag 1 – Vi är igång!

Hej kära dagbok, nu är vi igång med Hemmalägret! Det var nog många av oss som kände lite extra pirr i magen när vi träffades imorse. Vi samlades i kyrkskolan kl 10.00 och inledde med morgonbön. Sedan hade vi ”runda” där alla fick säga sitt namn och berätta hur läget var. Sen tog vi en extra runda där vi sa vad vi hade för förväntningar på lägret. Efter det kom kanske den minst roliga delen av dagen när ledarna samlade in mobiltelefonerna i ”mobildagiset”. Hur ska man bara klara sig en hel dag utan sin mobil?!! Sen gick ledarna igenom schema för lägret; tider, lunch, utflykter mm. Efter det fick vi lära oss lite om olika kristna symboler och måla dem på glas som vi fick. Det blev färgglatt och snyggt! Sen var det dags för lunch och då gick vi över till Klockargården, där vår husmor Kay hade fixad god mat åt oss. Efter en stärkande måltid var det dags att inviga ”Hemmalägerspelen”. Vi samlades  i Rådsparken där spelen inleddes av att Niklas kom springande med facklan och satte den i gräset. Sen var spelen igång! De tre lagen; Fina fiskarna, Bumbibjörnarna och Powerpuffpinglorna kämpade väl och första dagens spel visade att tävlingarna kommer att bli ruskigt jämna och spännande! Efter tävlingarna i parken smakade det bra med saft och frukt innan vi raskt gick vidare med att göra frälsarkransar. Dom blev ju riktigt snygga! Det är bra med tanke på att vi ska använda dem under hela lägret. Tiden går fort när det är fullt upp med olika aktiviteter… Efter frälsarkransen lyssnade vi till en bibelberättelse och sen var det slut för idag. Nu är det rast och vila tills imorgon då vi ska åka till Stegeborgsgården! Tjoohoo!! Tack för idag dagboken!

Det här inlägget postades i Hemmaläger 2013. Bokmärk permalänken.