2012 Dag 18 – WEST – K som i Konfirmation.

Då var den här… dagen som vi har väntat på, konfirmationsdagen! På grund av att vår kyrka är liten och att vi konfirmander är många, så var West uppdelade i två grupper. Första gänget samlade kl tolv i kyrkan och andra gänget kl tre. Även om vi var uppdelade så kände vi nog alla samma pirr i magen. Vi började med att gå igenom gudstjänsten och sen övade vi på vår redovisning. Skönt att gå igenom allt innan det är dags för skarpt läge!

Ungefär en halvtimme innan gudstjänsten gick vi till Klockargården för att sätta på oss våra konfirmandkåpor. Som vita änglar samlades vi sen utanför kyrkan för att invänta kyrkklockorna. Då var det rätt mycket pirr i magen. I procession skred vi sen in i en fullsatt kyrka till tonerna av psalm 201, En vänlig grönskas rika dräkt. Det var en rätt mäktig känsla, både skön och nervös kan man säga. Vi satte oss på våra platser och lyssnade till inledningsorden. Sen var det dags för oss att agera i gudstjänsten. Vi bad konfirmandernas bön och läste dopbefallningen. Efter psalm 762, Du är en bön, var det så äntligen dags för vår redovisning, den som vi har övat och övat på… och… det gick ju… riktigt bra!! Även om det var lite pirrigt så kan man säga att vi uppträdda som om vi inte gjort annat än att agera, prata och sjunga inför 300 personer. Skönt att allt gick bra och att våra ledare också var så nöjda och stolta över oss!

Efter psalm 791, Du vet väl om att du är värdefull, gick vi fram till altarrundeln och läste Trosbekännelsen tillsammans med alla andra i kyrkan. Den har vi ju tragglat ett antal gånger… Skönt att vi nu kunde den så gott som utantillJ Sen var det dags för Per att fråga om vi ville leva i kyrkans tro och visa den i kärlek till Gud och våra medmänniskor. På den frågan svarade vi alla JA! Sen la Per präst och de andra ledarna, plus några av våra gudföräldrar, handen på oss bad om att Guds gode Ande skulle vara med oss nu och alltid. Efter sändningsordet så var det dags för ledarnas tal till oss konfirmander. Lite nervöst och pinsamt var det när de började berätta om vad som hänt på lägret… Men som tur var… var det var inga pinsamheter som dök upp… Istället sa ledarna att de var jättenöjda med oss och att de kommer att sakna oss… Lite fint och rörande…

Sen var det dags för nattvarden där vi fick vara med och göra vissa saker, som t ex duka nattvardsbordet och be tackbön. Vi fick ta emot nattvarden först och sen fick alla andra ta emot bröd och vin. Efter nattvarden sjöng vi psalm 730, Må din väg gå dig till mötes, och psalm 200, I denna ljuva sommartid. Sen var det dags för utgångsprocession. Vi gick ut i procession och sen ställde vi upp oss för fotografering. Därefter gick vi i procession in i Klockargården och hade en kort avslutning med våra ledare.

Men vaddå?! Är det verkligen slut nu?!:( Nej det är det inte för vi kommer att ses redan i september, på återsamlingslägret J J Tjohoo!!

Ja, då var det väl dags att säga kram och hejdå… och hejdå dagboken… och… Må din väg gå dig till mötes… och tills vi möts igen må Gud hålla, hålla dig i sin hand.

Det här inlägget postades i Ottsjö 2012 West. Bokmärk permalänken.