2012 Dag 16 – WEST – Mångkulturellt

Idag var vi mångkulturella. Vi var på rundvandring och studiebesök inne i stan. Under våra veckor på lägret har vi pratat mycket och Gud, Jesus och den kristna tron. Därför tyckte ledarna att vi skulle få besöka de andra systerreligionerna till kristendomen, judendomen och islam. Alla tre religionerna härstammar från samma person, Abraham.

Vi träffades vid snäckan vid Huddinge station och åkte gemensamt in till söder. Där vandrade vi upp mot medborgarplatsen och Stockholms stora moské, där vår guide mötte upp oss. Hon visade oss runt i moskén och berättade om den muslimska tron, hon var jätteduktigt och det var ett mycket bra och spännande besök.

Efter det besöket gick vi vidare mot gamla stan och vår lunch som vi åt i stadsmissionens restaurant, grillade laxspett, pannkakor eller kalkonbröst att välja mellan. Innan nästa grej som hände hann de flesta av oss med en glass i solen innan det var dags att gå in i storkyrkan och titta lite på den. Men de flesta av oss hade redan varit där med skolan, så det besöket gick ganska fort.

Efter det begav vi oss synagogan som ligger bredvid kungsträdgården för vårt sista besök för dagen. Guiden mötte upp oss utanför grindarna och väl inne fick vi hänga av oss våra väskor och sätta oss ner i bänkarna. Det liknade ganska mycket en kyrka, men utan altare, utan istället var det som en talarstol längst fram. Guiden berättade att det var därifrån de läste ur de fem moseböckerna. Hon berättade mycket intressant och vi ställde en massa frågor som vi fick svar på. När besöket där var slut var vi det också. Mycket intryck och mycket information och mycket nöjda begav vi oss mot centralen och tåget som skulle ta oss hemåt igen.  Hej hopp på er alla!

Det här inlägget postades i Ottsjö 2012 West. Bokmärk permalänken.