2012 Dag 15 – EAST – Samma bakgrund?

Dagen började med att vi träffades i Huddinge centrum, eller i Stuvsta, för att åka till Stockholms stad för lite studiebesök.

Vårt första studiebesök var på Stockholms Moské i Björns trädgård.
I moskén möttes vi av vår guide som gav oss en kort, men intensiv, beskrivning av vad Islam är. Under hennes rundtur i moskén fick vi reda på Islams grundpelare, slöjans bakgrund, vilka böcker som är heliga för en muslim och mycket mer.

Efter detta besök gick vi i sakta mak ned mot gamla stan. Vilket fantastiskt väder vi fick idag. Solen sken och det var varmt och skönt att vandra i Stockholm.

Vid Storkyrkan konstaterade ledarna att det strax var dags för vaktombyte vid Stockholms slott. Vi stannade kvar på innergården till slottet och bevittnade detta tillsammans med en väldig massa turister.

Vi åt lunch tillsammans med en hel massa fiskmåsar i Kungsträdgården. De verkade tycka att snabbmat var lika intressant som vi.

Ledarna passade på att leka en kort lek med oss till allmänhetens förtjusning/förfäran innan det var dags för dagens sista studiebesök.

Klockan 14.00 så blev vi mötta av guiden som skulle visa oss Stockholms judiska församlings synagoga i närheten av Kungsträdgården. Vid detta besök hade vi, som grupp, riktigt kommit igång med frågorna och dessa utgjorde en stor del av  detta besök.

Vi kan efter dagens besök konstatera att det är en del saker som skiljer våra trosuppfattningar åt, men, det finns också en hel del saker som vi har gemensamt.

Det går också att konstatera att det, ibland, är lättare att ta till sig nyare traditioner än äldre…..SKANSEN here we come!

 

Det här inlägget postades i Ottsjö 2012 East. Bokmärk permalänken.