2010 Dag 8-EAST-Känn ingen oro, bön och skadad tå!

Oj vad trötta vi var på morgonen. Discot igår tog på krafterna. Vi hoppade trots detta glada upp ur sängarna när ledarna kom och väckte oss.
Fyllda av ny energi efter frukost och morgonbön började dagens första arbetspass.
Vi fick ta ställning till vem av sju olika personer vi skulle donera en njure till om det skulle vara nödvändigt. Svårt etiskt dilemma som handlade om människosyn.
Efter det fick vi våra egna biblar. Ungdomsledarna var gröna av avund när de såg att vi fick coola blå biblar istället för de vanliga röda.
Vi fick en något tråkig men lärorik genomgång av hur bibeln är upplagd och av hur man lär sig att hitta i bibeln. Vem kunde ana att det inte är en bok utan ett helt bibliotek?
Och framför allt var vi häpna över att ledarna kan vara så entusiastiska över ett sådant ämne, det nästan smittade av sig.
Efter lunch och Bua besök (bua har nu helgstängt tills på måndag morgon) ägnades eftermiddagen åt ämnet bön. Vi skrev egna brev till Gud och ledarna gjorde en något töntig men rolig sketch på temat ”Vår Fader”. Tänk att Guds röst hördes bakom skynket i den nedre salen.
Efter passet om bön så följde OS, resultatet var fantastiskt många skratt och en skadad tå. OS lagen har blivit riktigt trimmade och idag var första gången OS-grenarna utspelade sig inomhus. Det var svårt att få igenom ett snöre hos alla deltagare i lagen. Ni anar inte hur finurliga ledarna är på att hitta på svåra grenar. Efter middagen fick vi lufta telefonerna lite och sedan var kvällens aktivitet lämpligt nog en film, några av oss tog sig en liten lur. I natt blir det sova av! Imorgon väntar skapelsepärlan och några av oss har ju utmanat ledarna lite för mycket vad gäller nattliga aktiviteter. God natt!

Det här inlägget postades i Gamla lägerdagböcker. Bokmärk permalänken.