2010 Dag 4-EAST-Gudspärlan

Äntligen vackert väder!
Visserligen var det under stundom okej igår men idag lyste verkligen solen. Lite blåsigt var det ju förståss men det gjorde mindre.
Idag var det dags att ha speciellt fokus på Gud eftersom vi kommit till Gudspärlan på vår frälsarkrans. Visserligen är det väl så att han är med oss alla dagar men idag koncentrerade vi oss extra på olika Gudsbilder och olika uppfattningar om vad Gud kan vara och på vilka olika sätt hans skepnad och närvaro kan visa sig för olika personer. Under vår vandring, som idag gick till Ytterstvallen, stannade vi därför flera gånger och fick höra olika sätt på vilket Guds skepnad beskrivs i bibeln. Det visade sig att Gud beskrivs på ganska många sätt i Bibeln. Som: en brinnande buske, en molnskepnad, modern, fadern, en herde, en höna och det lite mer diffusa  ”Jag är” med flera. Ledarna talade också lite om vad för Gudsbild de har. Efter förmiddagens vandring, som  precis som vanligt var tre kilometer, kom vi fram till Ytterstvallen ungefär lagom till lunch. Vi intog där vår medhavda matsäck med ett panorama av olika fjäll framför oss: Ottfjället, Grofjället, Hottögsfjället, Lönndörrspasset, Anarisfjället, Middagsvalen med flera. Ganska imponerande utsikt faktiskt. Under vandringen hemåt var det en och annan stövel som helst ville stanna kvar i någon gyttjepöl men det avhjälptes med lite samarbete. Väl tillbaka på wärdshuset hade Westledarna varit så bussiga att de slagit igång Bastun åt oss. Hyggligt av dem då det är ganska skönt att fräscha upp sig lite efter en ganska lång vandring, på tre kilometer. Till middag fick vi Pytt i panna med ägg & rödbetor. När vi intagit var middag så var det dags att rissla upp oss i våra vita skjortor och blusar för fotografering. Det var lite knixigare än vanligt då vinden ibland ”fixade till” våra frisyrer men det gick efter förutsättningarna ganska bra. Efter detta såg vi en film tillsammans med Westgruppen. Det var en bra historia om En god ide på hur man skulle kunna göra världen bättre, men  som tyvärr hade ett ganska sorligt slut. Kvällen avslutades med en andakt som också handlade om Gud. God natt från oss i Ottsjö East!

Det här inlägget postades i Gamla lägerdagböcker. Bokmärk permalänken.