2010 Dag 2-EAST-Kläpphögarna & OS-invigning

Vi väcktes av ledarna kl 07.30. Sedan vankades det frukost
och vi hade första morgonbönen i vårt lilla kapell i källaren. Vi fick fylla på vår termos med varm dryck och göra lunchmackor.
Eftersom Wärdshuset hade fått problem med leveransen blev det lite spartansk lunchmatsäck. Några av oss testade vad som hände om man blandade Oboy direkt i termosarna trots vad ledarna sa. Efter morgonbestyren var det dags för första arbetspasset. Vi kom i gruppen överrens om vilka förhållningsregler vi ska ha under lägret och vi
målade också andaktsljus som vi ska ha i kapellet.
Efter detta hade vi sångövning. Vi övade många sånger som vi ska sjunga under lägret. Ledarna hade nästan en orkester med två gitarrer och en bas. Efter lunchen var det äntligen dags för första vandringen! Det är ganska kallt häruppe och lite regnigt och dimmigt så vi fick testa vår utrustning direkt.
Vädret var inte så vänligt mot själ och kropp, det var kallt och blåsigt. Vi vandrade till Kläpphögarna. Det gick bra utan några större missöden men mycket lerigt. Efter en skön dusch var vi som nya människor igen efter äventyret på vandringen. Till middag vankades det köttgryta och ris. Eftersom många av oss hade ätit lite för lite till lunch var det extra gott. En av dagens stora händelse var invigningen till OS=Ottsjöspelen. Högtidligt men fantastiska hejaramsor, maskotar och fantastisk laganda. Othelia kom och höll i själva invigningen av spelen. Nu är lägret igång på riktigt! Den andra lägerdagen avslutades med mässa i kapellet. Vi använde våra fina andaktsljus, sjöng sånger och hade det mysigt. Nu är vi varma kläderna och har verkligen börjat bli ett lägergäng häruppe.
Efter en mysig godnattsång av ledarna säger vi i East nu god natt till alla er därhemma!

Det här inlägget postades i Gamla lägerdagböcker. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2010 Dag 2-EAST-Kläpphögarna & OS-invigning

  1. Johan Berkman skriver:

    Hallå!

    Kul att ni verkar ha det så kul på lägret! Såklart att det är skönt när ni är borta, men man saknar ju er ändå liksom.

    Hälsa ledarna!

    Johan

Kommentarer inaktiverade.