2010 Dag 1-EAST-Resdag 1

Ledarna samlades på Stockholmscentralstation redan klockan 7:00 denna morgon. Tanken var att de skulle ta den gemensamma packningen till tåget innan alla konfirmander anlände.
Detta gick dock inte så bra då det inte längre finns bagagevagnar att tillgå på Centralen. Vidare fanns inte tåget på plats vid denna tidpunkt.
Konfirmanderna började dyka upp runt klockan 7:30. Ungefär klockan kvart i åtta var alla konfirmander avprickade och hade märkt sina väskor med namnlappar och snitselband i årets färg: rosa. Eftersom tåget fortfarande inte kommit blev det en ganska lång väntan inne i Centralhallen. Väntan blev inte kortare av att SJ bestämde att ingen fick gå på tåget förrän tio minuter från avgång. Efter ett tag började en av ledarna i alla fall, med myndig stämma, tala om för oss att det var dags att gå mot tåget. Vi gav oss därför iväg, på ett långt led mot perrong fyra. Väl framme vid tåget blev det lite bråttom att komma på. Det är inte alldeles enkelt att flytta femtiofem personer i samlad tropp. På tåget blev det först lite rörigt, trots att vi fått våra platser tilldelade redan tidigare. Det tog en stund innan gången i tåget var någorlunda fri från bagage och liknande persedlar. En bit efter Arlanda blev vi sedan hämtade, tre och tre, till ett Ledarbord. Där fick vi bygga ihop vår frälsarkrans samtidigt som vi småpratade lite om våra Hobbies och andra saker som vi tycker om att göra på vår fritid. Resan som tog strax under sex timmar blev efter några timmar ganska seg. Det kändes skönt att få lite luft i Östersund under bytet mellan tåg och buss. Detta trots det ganska tråkiga vädret. Bussresan tog drygt en timma, men sedan var vi äntligen framme i Ottsjö. Till middag idag fick vi panerad fisk. Det var gott med varm mat efter en lång resdag. När vi ätit klart blev vi “befriade från” våra mobiler. De fick nu för första gången flytta in på mobildagis. Där kommer de få stanna till middagstid i morgon. Efter detta fick vi gå till våra hus en kort stund och därefter så tog ledarna oss på en sightseeing runt metropolen Ottsjö. När vi kommit tillbaka till Wärdshuset så tog Ungdomsledarna hand om oss och lekte “Lära känna lekar”. Det var roligt. Denna långa dag avslutades med kvällsfika och andakt. Andakten bestod till en ganska stor del av Frälsarkrans meditationen. Denna meditation har till uppgift att presenter frälsarkransen för oss under en lugn stund i dämpat ljus och stillsam med musik. Slutligen var det dags att gå och lägga oss och ledarna kom och nattade oss med en sång. God natt från Ottsjö – East

Det här inlägget postades i Gamla lägerdagböcker. Bokmärk permalänken.